marți, 19 octombrie 2010

Tutorial: Materiale si unelte folosite in Quilling

Pe scurt despre quilling am mai scris aici si aici. Ma gandesc ca este timpul sa includ pe blog si o sectiune de tutoriale, avand in vedere ca nu toata lumea e familiarizata cu aceasta tehnica. Tutorialul de astazi este despre uneltele si materialele folosite.
Una din partile bune, atunci cand vrei sa te apuci de quilling sau doar sa incerci tehnica,
este ca te poti folosi de ce gasesti prin casa si iti poti confectiona chiar tu uneltele de quilling. Lista de materiale o gasiti in randurile de mai jos.
 • Benzi de hartie colorata. Acestea se gasesc in magazinele de hobby gata taiate, intr-o mare varietate de culori si dimensiuni. Pentru ca la noi quilling-ul nu este foarte cunoscut, se gasesc greu si sunt si foarte scumpe, asa ca prefer sa le tai din coli A4 de hartie colorata cu ajutorul unui cutter.  
 • Unelte de quilling. Exista doua tipuri de unelte. Prima si cea mai folosita este acul cu fanta, care ajuta la rularea hartiei. Este foarte simplu de utilizat, insa singurul dezavantaj ar fi ca lasa o mica indoitura in centrul rolei. Daca lucrul acesta este foarte deranjant se poate folosi cea de-a doua unealta, care arata ca un ac. Este un pic mai dificil de utilizat, dar rezultatul va fi o rola cu un centru perfect rotund. Pentru ca nici una din aceste unelte nu se gaseste la noi, am folosit la inceput o scobitoare. Prima unealta se mai poate confectiona dintr-un ac mare de cusut, caruia i se taie capatul urechii si care mai apoi se infige intr-un dop de pluta sau intr-un pix.
  • Lipici incolor lichid   
  • Sablon cu gauri de diferite dimensiuni   
  • Foarfeca, penseta, bolduri, tabla (placa) de pluta (sau orice altceva in care se pot infige bolduri), carton, rigla si cutter pentru taierea hartiei etc.   
   Update: Galeria Creativ (Brasov, Str. Castelului 52) se pare ca si-a actualizat magazinul online. Acum are o sectiune pentru quilling, ce o puteti vedea aici. Acum sper sa fie si fizic toate acele produse. :D
   


  Copyright © 2010 - 2013 - Dana Gaitan - Toate drepturile rezervate